Reiki behandelingen

Als reiki-behandelaar (RP) heb ik mij gespecialiseerd in werken met en sturen van (levens)energie. Tijdens een behandeling leg ik mijn handen op een aantal plekken op het volledig geklede lichaam (o.a. hoofd, borst, buik, rug) van de cliënt waardoor de energie (weer) gaat stromen en oorspronkelijke, natuurlijke balans kan worden hersteld. Reiki doet wat voor iemand op dat moment goed is. Altijd! De processen die in gang worden gezet op zowel lichamelijk als geestelijk vlak, brengen je dichterbij de essentie van je ware zelf. Zo kom je 'vanzelf' beter en sterker in je kracht te staan. 

 

ERVAREN

Tijdens reikibehandelingen kun je verschillende sensaties ervaren. Je kunt de energie een keer als warmte of als kou voelen, als (spier)trilling, tintelingen door je lichaam; je kunt je moe of juist meer energiek voelen. Soms ervaar je de werking van de behandeling pas na enkele dagen. Reiki zorgt er namelijk voor dat je lichamelijk en geestelijk meer tot rust komt en dat het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd dan wel versterkt wordt. Je wordt kalmer, helderder en je voelt je vaak vitaler. Reiki werkt tevens nooit alleen op de symptomen; bij elke behandeling worden het lichaam en de geest samen behandeld, waardoor ook de achterliggende oorzaken van de klachten kunnen worden aangepakt. Reiki werkt dus op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 

 

VORM

Een complete behandeling op de behandeltafel duurt ongeveer één uur. Een stoelbehandeling duurt, net als een behandeling op afstand, ongeveer een half uur. Een volledige behandeling heeft, in ieder geval in het begin van het behandeltraject de voorkeur, daarna kan de behandeling op afstand een prima alternatief zijn. Een behandeling op afstand kan goed van pas komen als het, om welke reden dan ook, niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. 

Een vast onderdeel van de eerste afspraak is een intakegesprek. We bespreken de eventuele klachten en de reden dan wel wens om een reikibehandeling te ontvangen. De eerste afspraak duurt meestal ongeveer 90 minuten, we bespreken dan tevens een eventueel vervolgtraject. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden en gun je jezelf een unieke, helende ervaring? Vul het contactformulier in en ik neem snel contact met je op om een afspraak te maken. Ik kijk ernaar uit om je kennis te laten maken met deze mooie (aanvullende) geneeswijze.